Käytätkö Google Chromea tai Microsoft Edgeä? Päivitä selaimesi heti

Digi · Tim Isokivi

Google Chrome ja Microsoft Edge -verkkoselainten käyttäjiä on varoitettu tietoturva-aukosta. Sen vuoksi selaimet suositellaan päivittämään mahdollisimman nopeasti tuoreimpaan versioon.

Chromesta on paljastunut haavoittuvuus, jota esimerkiksi hakkerit ovat voineet käyttää hyödyksi. Kyseessä oli niin kutsuttu nollapäivähaavoittuvuus. Haavoittuvuutta ehdittiin käyttämään hyväksi ennen kuin siihen saatiin korjaus.

Google on kehottanut käyttäjiä tarkistamaan Chrome-selaimensa version. Tietoturva-aukko on korjattu päivitysversiossa 99.0.4844.84. Asian voi selvittää ja päivityksen ladata painamalla selaimen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä, valitsemalla aukeavasta valikoimasta Ohje ja sieltä edelleen Tietoja Google Chromesta.

Chromen haavoittuvuus koskee myös Chromium-pohjaista Microsoft Edge -selainta. Mikäli selaimesta on käytössä jokin vanhempi versio kuin tuorein 99.0.1150.55, on se syytä päivittää. Tämä onnistuu Tuki ja palaute -valikon kohdasta Tietoja Microsoft Edgestä.