Ruotsi poistaa korona-matkustusrajoitukset: ”Eivät enää oikeasuhtaisia”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ruotsin koronaviruspandemian ajaksi asettamaa maahantulokieltoa ei jatketa 1. huhtikuuta jälkeen. EU:n ja ETA:n ulkopuolisista maista saa jatkossa matkustaa Ruotsiin vapaasti ja ilman koronatodistuksia. Väliaikainen maahantulokielto otettiin käyttöön maaliskuussa 2020.

Useat EU- ja ETA-maat ovat hiljattain poistaneet maahantulokiellon maihinsa. Ruotsin kansanterveysvirasto katsoo, että maahantulorajoitukset eivät ole enää oikeasuhteinen tartuntojentorjuntatoimenpide. Koronavirus luokitellaan tavalliseksi flunssaksi, eikä sitä pidetä jatkossa enää kansanterveydelle ja yhteiskunnalle vaarallisena.

– Olemme jo poistaneet maahantulokiellon EU:n sisällä. Nyt hallitus on päättänyt olla jatkamatta maahantulokieltoa kolmansista maista. Tämä helpottaa huomattavasti kaikkien niiden, jotka ovat viime vuosina estyneet saapumasta Ruotsiin pandemian vuoksi, sanoo oikeus- ja sisäministeri Morgan Johansson.