Autoilija pakeni poliisia Pirkanmaalla jopa 200 km/h

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisilla oli Pirkanmaalla tiistaina 29. maaliskuuta käynnissä operaatio, jossa yritettiin tavoittaa pakoon ajanutta kaahaajaa. Seurantatilanne sai alkunsa Sarkolasta noin kello 08:30.

Poliisi oli mitannut valtatie 12:lla Nokian suuntaan liikkuneella henkilöautolla huomattavan ylinopeuden. Auton kuljettaja ei pysähtynyt poliisin pysäytymismerkistä huolimatta. Poliisia paennut kuljettaja ajoi hurjimmillaan yli 200 kilometrin tuntivauhtia, aiheuttaen lukuisia vaaratilanteita muille tiellä liikkuneille.

Tilanne jatkui valtatie 12:lta Tampereen läntiselle kehätielle. Takaa-ajo päättyi lopulta Tampereen Härmälässä autoilijan ajettua poliisin piikkimattoon. Poliisi otti tapauksen jälkeen kiinni kaksi henkilöä, joiden osuutta rikosepäilyihin selvitellään.

Tapaukseen epäillään liittyneen vielä yksi henkilö, joka ei ole poliisin hallussa. Tapahtumia tutkitaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapahtumiin on epäilty myös liittyvän omaisuusrikoksia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.