Vakuutusyhtiö varoittaa – vesivahinkojen vaaranpaikka jää usein huomiotta

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Keittiön kodinkoneita tulee käyttää ainoastaan silloin, kun on itse valvomassa niiden toimintaa. Toisin sanoen etätöistä toimistolle jälleen siirtyessä on hyvä muistaa, että ei jätä astianpesukonetta aamulla päälle. Kotona saattaa muuten odottaa ikävä yllätys työpäivän päätteeksi.

Ifin vahinkotilastoista selviää, että keittiössä sattuvista vuotovahingoista suurin osa johtuu astianpesukoneista. Vahingon keskikorvaus on noin 4.000–5.000 euroa. Tiskikoneiden vuotovahinko syntyy yleisimmin poistoputkesta. Se on syytä tarkistaa tasaisin väliajoin ja vaihtaa, jos vuotoja havaitaan. Vuotokaukalo astianpesukoneen alla on tärkeä, sillä se tuo vuotovahingon nopeammin näkyviin.

– Korvaus muodostuu yleensä vahingon selvityksestä eli kosteuskartoituksesta, purkutöistä, kuivauksesta ja jälleenrakennustöistä. Vahinko on yleensä sitä pienempi mitä aiemmin se huomataan, kommentoi omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Laura Utunen.