Kuningatar Elisabet pääsi Voguen kanteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija, kuningatar Elisabet II, on saanut oman erikoisnumeronsa arvosteusta Voguen muotilehdestä. Huikean uran tehnyt monarkki esiintyy nyt ensimmäistä kertaa lehden kannessa, vaikka hän on muutoin ollut muotilehden sivuilla useastikin. Kansikuvassa on kuningatar Elisabetin nuoruuskuva.

Kuningatar Elisabet II on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki. Kuningatar on ollut kuningaskuntansa hallitsijana yhtäjaksoisesti 70 vuotta. Viime vuosina hallitsijan elämää ovat varjostaneet lukuisat skandaalit liittyen prinssi Harryn ja Meghanin eroamiseen kuninkaallisista tehtävistä sekä hänen poikansa Andrew’n seksuaalirikossyytteisiin. Lisäksi hänen pitkäaikainen puolisonsa, prinssi Philip menehtyi ja koronavirus on rajoittanut normaalia elämää.

Elisabetin ei alunperin uskottu koskaan nousevan valtaistuimelle, koska hän oli kruununperimysjärjestyksen kolmas. Hänen edeltäjänään oli oma isä, kuningas Yrjö VI. Hän on Yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar ja 14 muun kansainyhteisömaan, kuten Australian, Kanadan ja Uuden-Seelannin kuningatar. Hän on myös ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa naispuolinen kuninkaallisen perheen jäsen, joka on palvellut asevoimissa.

Vogue