Muistatko kohutun V-sarjan? Kasarisuosikki nähdään nyt Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Scifisarja V oli yksi 1980-luvun puhutuimmista televisioilmiöistä. Sarjassa maapallolle saapui avaruusolentoja, joiden päällisin puolin ihmismäisen ja ystävällisen olemuksen alta paljastui suomuinen valloittajajoukko.

Kasariscifin ystäviä hemmotellaan nyt Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa. Vuosina 1984-1985 esitetty sarja on nimittäin lisätty palvelun valikoimiin. Palvelusta ei tosin ainakaan toistaiseksi löyty sarjaa edeltänyttä V-minisarjaa.

Suomessa V-sarjaa esitettiin ensi kertaa MTV 2 -kanavalla vuodesta 1988 lähtien. Sarja herätti Suomessa jopa kohua sisältönsä vuoksi. Ilta-Sanomien mukaan television ohjelmaneuvos suositteli kanavaa siirtämään esitysaikaa myöhempään ajankohtaan pois lasten silmistä, vaikka rajuimpina pidettyjä kohtauksia oli jo leikattu Suomen televisioesitystä varten.

Kohusta huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi sarja sai Suomessa korkeat katsojaluvut. Elisa Viihde Viaplayihin on lisätty myös V:n vuonna 2009 alkanut uusi versio. Kahden kauden verran tehty uusi versio sai kuitenkin edeltäjäänsä kehnomman vastaanoton.