Sisäministeriö ehdottaa Suomeen salaisia agentteja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suojelupoliisissa saattaa tuleisuudessa työskennellä salaisia agentteja, jos sisäministeriön esitys menee läpi. Supolle on nimittäin esitetty salaisen palkkauksen sallimista. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Sisäministeriön lakiluonnoksen mukaan Supo voisi täyttää virkoja niin, ettei niitä julisteta haettaviksi ja valittujen henkilöllisyys salattaisiin. Tämä mahdollistaisi salaisen rekrytoinnin siviilitiedustelun Suomessa ja ulkomailla. Käytännössä Supolla voisi siis olla listoillaan salaisia agentteja.

Sisäministeriö esittää uusia salattuja palkkausmahdollisuuksia myös keskusrikospoliisille ja paikallispoliisille. Puolustusvoimat voi jo valmiiksi palkata työntekijöitä sotilastiedusteluun salaisen haun avulla. Lakiesitys on parhaillaan vasta lausuntokierroksella, jonka jälkeen sisäministeriö tulee vielä muokkaamaan sitä.