Suomalaisten suosikkifestivaalit listattiin: Perinteiset tapahtumat jyräävät

Festarit Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat festarikansaa. Pienessä maassamme järjestetään lyhyen kesän aikana lukuisia tapahtumia, joista monet jopa saman viikonlopun aikana. Kesään mahtuu tunnettuja festivaaleja, loppuunmyytyjä puistokonsertteja, perinteisiä kylätapahtumia ja urheiluotteluita.

Suomalaisten mielestä kotimaisista kulttuuri-, musiikki tai kaupunkitapahtumista kiinnostavimpia ovat suomalaisten mielestä Ruisrock, Pori Jazz, Helsingin Taiteiden Yö sekä Kotkan Meripäivät. Kiinnostuksessa on eroja sukupuolen ja iän mukaan. Nuoria naisia kiinnostavat eniten Ruisrockin lisäksi myös Weekend Festival että Pride-tapahtumat.

Yli kolmekymppisten naisten mielestä kiinnostavimpia ovat avintolapäivät, Ruisrock, Kotkan Meripäivät, Savonlinnan Oopperajuhlat sekä Tangomarkkinat. Nuorten miesten keskuudessa kiinnostavat laajimmin Blockfest, Ruisrock ja Ilosaarirock. Muissa ikäryhmissä miehiä kiinnostavat muun muassa Ruisrock, Ilosaarirock, Tuska, Pori Jazz ja Kotkan Meripäivät.

Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 75:tä kotimaista kulttuuri-, musiikki- ja kaupunkitapahtumaa. Selvityksen toteutti sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight. Tutkimuksessa haastateltiin 2.038 täysi-ikäistä suomalaista helmi-maaliskuun aikana internetpaneelin kautta.