Kaakkois-Suomen poliisi torjui huumeiden katukauppaa – takavarikkoon yli 80 000 euron huumeet

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen poliisi puuttui maaliskuun aikana katukauppaan ja suoraan huumeita myyvien henkilöiden toimintaan. Lisäksi poliisi valvoi tehostetusti huumeiden välittämiseen käytettyjä julkisia paikkoja. Valvonnan aikana paljastettiin yli 20 rikoksesta epäiltyä ja etsintöjä tehtiin yli kymmeneen kohteeseen.

Takavarikkoon päätyi runsaasti huumausaineita, varastettua omaisuuta, käteistä rahaa sekä aseita. Kaakkois-Suomessa on paljastettu viimeisten vuosien aikana myös suuria huumausaineita välittäviä rikollisorganisaatioita. Organisaatiot ovat tuottaneet Suomeen ja Kaakkois-Suomen alueelle suuria määriä erilaisia huumausaineita.

Poliisi kohdistaa toimenpiteitä ja valvontaa myös niin sanotusti alemmalla tasolla toimiviin, katukauppaan huumeita välittäviin henkilöihin. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toimintasuunnitelman mukaisesti valvontaa kohdennettaan yksittäisille huumeiden käyttäjille huumeita myyviin henkilöihin sekä huumeiden myynnistä johtuviin häiriöihin.

Kaksi viikonloppua kestäneen valvonnan tuloksena takavarikoitiin eri kohteista yhteensä 97 kannabiskasvia, yli puolitoista kiloa marihuanaa, 35 grammaa amfetamiinia sekä pienempiä määriä LSD lappuja, ekstaasia, psilosybiinisieniä ja huumaavia lääkkeitä. Takavarikoitujen huumausaineiden arvo katukaupassa olisi ollut yli 80.000 euroa.

Etsinnöillä takavarikoitiin lisäksi tuhansien eurojen edestä anastettua omaisuutta sekä kaksi käsiasetta. Käteistä rahaa, joiden epäillään olevan peräisin huumeiden myynnistä, takavarikoitiin yli 5.000 euroa. Rikosasioiden esitutkintaa jatketaan pääasiassa nimikkeillä huumausainerikos tai törkeä huumausainerikos.

– Poliisi jatkaa edelleen huumausaineiden katuvalvontaa päivittäistoiminnan yhteydessä ja toteuttaa säännöllisesti tehostettuja valvontajaksoja. Poliisin tehtävänä on torjua huumausainerikollisuutta ja toimenpiteitä kohdistetaan kattavasti kaikkiin eri huumavälityksen tasoihin maahantuonnista paikalliseen katutason myyntiin, poliisista jyrähdetään.