Suomen Jääkiekkomuseo uudistui Tampereella – sopivasti ennen MM-kisoja

Matkailu Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Vapriikissa toimiva Suomen Jääkiekkomuseo oli jonkin aikaa suljettuna, mutta 1. huhtikuuta museo avataan uudistettuna. Perusnäyttely saa uuden ilmeen ja museon pohjaratkaisu muuttuu sopivasti ennen jääkiekon MM-kisoja.

Suomalaisen jääkiekkoilun varhaisvaiheista kerrotaan tiedotteen mukaan pelin, varusteiden ja sääntöjen kehityksen kautta. Maajoukkueen nousua esitellään epävarmasta alusta aina tämän päivän MM- ja olympiamenestykseen. Tuoreimpina lisäyksinä ovat esimerkiksi Pekingin leijonajoukkueiden Anni Keisalan pronssimitali ja Harri Säterin pelipaita.

Miesten puolella keskitytään erityisesti Liigan perustamiseen ja sen merkitykseen, Naisten Liiga saa puolestaan oman naiskiekkoilun kehityksestä kertovan osionsa. Näyttelyssä esitellään myös suomalaissankareita ulkomaisista kaukaloista ja perehdytään Suomessa järjestettyihin arvoturnauksiin.

Vapriikin Galleriatilassa on myös 29. huhtikuuta – 29. toukokuuta Liekehtivä Leijona -näyttely, jossa esittelyssä on esimerkiksi kisatuotteita ja kisabiisejä. Suomen Jääkiekkomuseo avattiin alun perin vuonna 1979 Hakametsän jäähallissa, mutta vuonna 2000 se siirtyi isompiin tiloihin Museokeskus Vapriikkiin.