Huoltomiestä esittänyt tunkeutui helsinkiläisten asuntoihin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin poliisin syyteharkintaan siirtämässä kokonaisuudessa 29-vuotiaan miehen epäillään anastaneen omaisuutta vanhuksilta. Hän oli päässyt ihmisten asuntoihin sisään esiintyen huoltomiehenä. Epäillyt rikokset tapahtuivat tammi- ja helmikuussa 2022.

Uhrit olivat päästäneet miehen koteihinsa, sillä tämä oli esimerkiksi väittänyt talossa olleen vesivahinko tai tulipalo. Hän anasti asunnoista käteistä rahaa, pankkikortteja, koruja lompakoita. Tapauksia tutkittiin muun muassa nimikkeillä törkeä varkaus ja maksuvälinepetos.

Huoltomiehenä esiintymisen lisäksi miehen epäillään soittaneen kahdelle asianomistajalle poliisina esiintyen. Tässä tapauksessa rikosnimikkeenä on virkavallan anastus.

Poliisi epäili miestä vastaavasta rikossarjasta jo syksyllä 2021. Nyt syyteharkitaan edenneistä tapauksista epäillään myös 25-vuotiasta naista ja 22-vuotiasta miestä. Poliisin mukaan pääepäillyn puoliso oli vienyt anastettuja koruja panttilainaamoon, ja yhdessä tapauksessa uhrin kotona vieraili myös rakennustyömiehen vaatteisiin pukeutunut toinen miespuolinen epäilty.