Suomen majoitusliikkeissä yövyttiin helmikuussa 57 prosenttia viimevuotista enemmän

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkailu on tilastojen perusteella ollut elpymässä alkuvuodesta. Suomen majoitusliikkeissä yövyttiin Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa yhteensä 1,42 miljoonaa kertaa. Luku oli 57 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 helmikuussa.

Kotimaiset matkailijat yöpyivät Suomen majoitusliikkeissä helmikuussa 1,04 miljoonaa kertaa, noin 23 prosenttia enemmän vuoden takaiseen verrattuna. Ulkomaiset matkailijat puolestaan yöpyivät suomalaisissa majoitusliikkeissä 0,38 miljoonaa kertaa. Määrä oli jopa yli viisinkertainen vuoden 2021 helmikuuhun verrattuna.

Eniten ulkomaalaisia yöpyjiä oli Ranskasta, Saksasta ja Hollannista. Korkeimmat hotellihuoneiden käyttöasteet mitattiin Lapissa, jossa käytössä oli 64,2 prosenttia hotellihuoneista. Vaikka majoitusliikkeissä yöpyminen kasvoi merkittävästä vuoden 2021 helmikuuhun verrattuna, oli yöpymisten määrä edelleen 23 prosenttia pienempi kuin helmikuussa 2020 ennen koronapandemian alkamista.