Sami Jauhojärvi huijauksen kohteena – nettiostajana esiintynyt kalasteli pankkitietoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olympiakultaa voittanut entinen hiihtäjä Sami Jauhojärvi on paljastanut joutuneensa huijauksen kohteeksi Tori.fi-palvelussa. WC-kalusteita myyneeseen urheilijaan otti yhteyttä ostajana esiintynyt huijari. Urheilijan onneksi hän haistoi huijauksen ennen rahojen menettämistä.

Ostajaehdokkaana esiintynyt henkilö oli kertonut halunneensa maksaa tuotteen postiennakolla ja antoi linkin päällisin puolin Postin palvelua muistuttavalle sivustolle. Hiihtäjä ehti näppäillä sivulle pankkikorttinsa tiedot. Epäilys heräsi siinä vaiheessa, kun häneltä alettiin kyselemään tilin saldosta.

– Valehtelin huijauksen tekijälle teknisistä ongelmista saldon tarkistamisessa ja soitin saman tien kortin sulkupalveluun. Huijari(t) ei ehtinyt tehdä tililtäni katevarauksia, joten uuden kortin odottaminen on henkisen hävetyksen ja harmituksen lisäksi suurin menetys, Jauhojärvi kirjoitti.

– Viestejä alkoi tulla aika tiuhaan tahtiin, sillä mitä nopeammin he pääsevät hyödyntämään huijauksen uhrin tietoja, sen enemmän vahinkoa ehtii syntyä! Näppäilin kortin kuolettamisen jälkeen kuvitteellisen summan huijaussivustolle, jonka jälkeen seuraava vaihe olikin pankkitunnusten kysely, hiihtäjä jatkoi.

Postin ja muiden luotettujen palveluiden nimissä tehdyt huijaukset ovat yleistyneet viime vuosina. Asiasta rikosilmoituksen tehnyt Jauhojärvi kehottaakin seuraajiaan olemaan tarkkana verkon myyntipalstoilla huijareiden varalta.