Vuoden paras samppanja ja kuohuviini 2022 valittiin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viinilehti on jälleen valinnut vuoden parhaan kuohuviinin ja parhaan samppanjan. Tänä vuonna voittajat valittiin yhteensä noin 300 kuplivan viinin joukosta.

Vuoden 2022 parhaaksi samppanjaksi valittiin 43,29 euroa Alkossa maksava Gratiot-Pillière Millésime Champagne Brut 2014. Pienen tuottajan vuosikerran 2014 samppanjan kerrotaan hurmanneen tyylikkäällä harmoniallaan. Hopeasijalle nousi Veuve Clicquot Vintage Champagne Brut 2012 ja pronssille Taittinger Prélude Grands Crus Champagne Brut.

Vuoden kuohuviiniksi valittiin uusiseelantilainen Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, jonka hinta Alkossa on 16,99 euroa. Tyylikkääksi ja harmoniseksi viiniksi kuvailtu juoma valittiin Vuoden kuohuviiniksi myös kaksi vuotta sitten. Hopeaa sai niin ikään uusiseelantilainen Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2020 ja pronssia Graham Beck Méthode Cap Classique Rosé Brut Etelä-Afrikasta.

Tuomarit Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona lähes 200 kuohuviiniä ja yli 100 samppanjaa. Vakio- tai tilausvalikoimasta löytyvien kuohuviinien hinta sai olla Alkossa maksimissaan noin 30 euroa ja samppanjoiden noin 80 euroa. Finaaliin nousi 29 kuohuviiniä ja 30 samppanjaa.