Finnairin matkustajamäärät kasvaneet selvästi – Aasian liikenteessä yhä haasteita

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnairin maaliskuun matkustajaliikenneluvut paranivat selvästi. Lentoyhtiö kuljetti maaliskuussa 614.500 matkustajaa eli 611,7 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 maaliskuussa. Useiden valtioiden noudattamat tiukat matkustusrajoitukset vaikuttivat edelleen matkustajaliitännäisiin liikennelukuihin. Myös Ukrainan sodalla on ollut selkeä vaikutus etenkin Aasian liikennöintin.

Finnair operoi moniin kohteisiin Yhdysvalloissa niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Näin ollen Pohjois-Amerikan-liikenteen tarjonta kasvoi noin 3.500 prosentilla. Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi noin 690 prosenttia ja kotimaanliikenteen 190 prosenttia.

Venäjän ilmatila sulkeutui Ukrainan sotaa seuranneiden vastapakotteiden takia helmikuun lopussa, mikä johti reitti- ja vuoroperuutuksiin Aasian-liikenteessä maaliskuussa. Koska Finnair kuitenkin pystyi jatkamaan suurinta osaa Aasian-lennoistaan pidemmistä lentoreiteistä huolimatta vahvan rahtikysynnän tukemana, ilmatilan sulun negatiivinen vaikutus Aasian jo pandemian vaikuttamiin matkustajaliikennelukuihin pysyi maltillisena maaliskuussa.