Hurja näky Jätkäsaaressa: Kerrostalojen seinillä kiipeiltiin ilman turvavarusteita

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Jätkäsaaren Pitsitalossa todistettiin keskiviikkona 6. huhtikuuta hurjaa näkyä. Kerrostalon ulkoseinää pitkin kiipesi kaksi nuorta miestä ilman turvavarusteita. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Silminnäkijä kertoi Ylelle luulleen kiipeilijöitä ensin huoltomiehiksi, mutta heillä ei näkynyt turvavarusteita. Toisella miehistä oli mukanaan pieni päähän kiinnitetty videokamera. Kiipeilijät olivat kadonneet poliisin saapuessa paikalle.

Kiipeilijöitä on nähty Jätkäsaaressa myös toisen kerrostalon ulkoseinällä ja paikallisen päiväkodin katolla. Rikoskomisario Jere Roimun mukaan kiipeily on paitsi hengenvaarallista, voi se myös rikkoa asukkaiden kotirauhaa. Kiipeilijöiden on kerrottu jakaneen kuvaamiaan videoita esimerkiksi TikTokissa, mutta sittemmin materiaali on kadonnut somealustoilta.

Roofing ja Rooftopping -nimillä maailmalla tunnetussa ilmiössä ihmiset kiipeilevät rakennusten julkisivuja pitkin ilman turvavarusteita ja lupia. Tempaukset kuvataan useissa tapauksissa sosiaaliseen mediaan. Helsingin poliisi on kehottanut ilmiötä todistavia ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen.