Suomalaispeli Returnal kahmi palkintoja BAFTA-peligaalassa – palkittiin vuoden parhaana

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen peliyritys Housemarque julkaisi viime vuonna hehkutusta keränneen PS5-pelin Returnal. Nyt peli on kahminut palkintoja Lontoon Queen Elizabeth Hallissa järjestetyssä BAFTA Games Awards -gaalassa.

Housemarquen Returnal voitti yhteensä neljä palkintoa. Peli pokasi muun muassa Vuoden peli -tittelin ja palkinnot vuoden parhaasta musiikista, äänisuunnittelusta ja roolisuorituksesta. Viimeksi mainitun sai pääroolia esittävä kandalaisnäyttelijä Jane Perry.

Gaalan muihin voittajiin lukeutuivat muun muassa Ratchet & Clank: Rift Apart ja It Takes Two. Kumpikin peli sai tapahtumassa kaksi palkintoa. BAFTA-gaalaa järjestää media-alan järjestö The British Academy of Film and Television Arts.

Housemarque syntyi vuonna 1995 suomalaisten Bloodhouse ja Terramarque -peliyhtiöiden yhdistymisen myötä. Yhtiön Returnal on toimintapeli, jossa pelaaja ohjaa aikasilmukkaan Atropos-planeetalla joutuvaa Selena Vassosia vihamielisessä ympäristössä.