Supermarsu-elokuva Australiaan – valittiin Sidney Film Festivalin ohjelmistoon

Elokuvat · Terhi Piiroinen

Supermarsu 2 -elokuva on valittu arvostetun Sidney Film Festivalin viralliseen ohjelmistoon. Paula Norosen suosittuun kirjasarjaan pohjautuva ja Joona Tenan ohjaama elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 14. lokakuuta. Kyseessä on itsenäinen jatko-osa menestyselokuvalle Supermarsu, joka oli yksi vuoden 2018 katsotumpia elokuvia.

Miltei 60 vuoden ajan Australiassa järjestetty 12-päiväinen elokuvafestivaali koetaan Sidneyssä 8.-19. kesäkuuta. Sydney on valinnut englanniksi Super Furball Saves the Future nimellä kulkevan elokuvan ensimmäisten tiedotettavien nimikkeiden joukkoon ainoana koko perheen elokuvana.

– Hauskaa, että Australiassa saakka nautitaan Supermarsun ja suomalaisen huumorin seurasta. Pitkä matka Supermarsulle, mutta onneksi lento on ekologinen, kommentoi elokuvan käsikirjoittaja ja kirjailija Paula Noronen.

Ensimmäisen elokuvan tapaan Supermarsu 2 sisältää perinteisen näytelmällisen elokuvakerronnan lisäksi animaatiota ja visuaalisia tehosteita. Elokuvassa Supermarsun on pelastettava mehiläiset, jotta se voi pelastaa maailman. Pelastaakseen mehiläiset sen on pelastettava koulun pahin kiusaaja. Elokuva käsittelee ensimmäisen elokuvan tapaan tärkeitä ympäristökysymyksiä humoristisella tavalla.