Unelmaduuni Etelämantereella? Postitoimiston ylläpitämistä ja pingviinien laskemista

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irtiottoa tavallisesta arjesta kaipaaville on tarjolla epätyypillinen työpaikka. Brittiläinen Antarctic Heritage Trust -hyväntekeväisyysjärjestö etsii Etelämantereelle työntekijää, jonka toimenkuvaan kuuluu postitoimiston ylläpitoa ja pingviinien vahtimista.

Työpaikka sijaitsee Port Lockroyn tukikohdassa Goudier-saarella. Viran täyttävän henkilön tehtäviin kuuluu matkamuistoja myyvässä kaupassa ja postitoimistossa työskentely. Lisäksi hänen täytyy laskea alueella elävät pingviinit hyväntekeväisyysjärjestölle.

Postitoimistolle saapuu vuosittain noin 80 000 kirjettä. Työpaikkailmoituksen mukaan hakijalta vaaditaan hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Internet-yhteyden puuttuminen hankaloittaa yhteydenpitoa ulkomaailmaan, juoksevaa vettä ei ole, ja sähköä käytetään erittäin säästeliäästi.

Virkaa voi hakea 25. huhtikuuta saakka. Työtä voivat hakea muutkin britit kansalaiset, mutta heillä täytyy olla työlupa Iso-Britanniassa.