Päihdehelvetistä selvinnyt Shaun Weiss sai taas elokuvaroolin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn The Mighty Ducks -elokuvissa lapsitähtenä 1990-luvulla nähty Shaun Weiss eli vuosien ajan päihderiippuvaisena ja rikoskierteessä. Lopulta ystävä kuitenkin auttoi Weissin jälleen jaloilleen. Nyt 43-vuotias näyttelijä on kiinnitetty ensimmäiseen elokuvarooliinsa vuosikausiin.

Shaun Weiss näyttelee Lionsgate-yhtiön tuottamassa elokuvassa Jesus Revoluton. Tosipohjainen elokuva kertoo hippisaarnaajaksi kuvaillusta evankelista Lonnie Frisbeestä, joka oli keskeisessä roolissa 1960- ja 70-luvuilla alkunsa saaneessa Jesus Movement -liikkeessä.

Weiss kertoo TMZ-lehdelle Lionsgate-tuotantoyhtiön edustajan halunneen tarjota hänelle roolia kuultuaan tähden raitistumistarinan. Näyttelijän rooli elokuvassa peilaa hänen omia kokemuksiaan. Weissin roolihahmo on nimittäin päihdekierteeseen ajautunut Vietnam-veteraani, joka tulee uskoon ja raitistuu.

Weiss teki 1990-luvulla uraa lapsitähtenä, näytellen muun muassa The Mighty Ducks -Mestarit -elokuvassa ja Isojen poikien leikit -sarjassa. Näyttelijän viimeisin elokuvarooli oli vuonna 2008 ilmestyneessä Drillbit Taylor -komediassa.