Helsinkiläisen raitiovaunun näyttötauluun ilmestyi viesti Putinille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on johtanut maan hallintoa kritisoiviin kannanottoihin Helsingin julkisessa liikenteessä. Liikkeellä olleen raitiovaunun näyttötauluun ilmestyi Venäjän presidentti Valdimir Putinia alatyyliin kritisoinut teksti.

Raitiovaunun etuosan näytössä nähtiin perjantaina teksti ”Slava Ukraini”, eli kunnia Ukrainalle. Toisinaan näytössä luki myös ”Syka Putin!!!”. Syka on monille internetissä tutuksi tullut halventava sana, joka tarkoittaa esimerkiksi narttua tai ämmää.

Helsingin Seudun liikenteen tiedottaja Sari Kotikankaan mukaan viesti on HSL:n yleisen kannan sijaan yksittäisen kuljettajan ratkaisu. Hän kertoo Iltalehdelle HSL:n ottaneen kantaa Ukrainan puolesta esimerkiksi metrojen näyttötauluilla nähtävien Ukrainan lippujen muodossa. Kaupunkiliikenne Oy:n mukaan raitiovaunun kuljettajan tempaus ei ole sallittu, ja asiasta tullaan keskustelemaan hänen kanssaan.