1970-luvun trendiväri teki näyttävän paluun – näkyy nyt sisustuksessa ja keittiössä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat viime vuosina innostuneet värikkäistä keittiöistä, kun skandinaavisen valkoisen ja harmaan tilalle on otettu myös sysimustaa, pirteää keltaista ja rohkeaa punaista. Nyt trendikkäin väri on oliivinvihreä, joka oli edellisen kerran suuressa suosiossa 1970-luvulla.

Oliivinvihreä näkyy muun muassa La Creusetin uusissa padoissa ja pannuissa. Se on myös tuttu sävy menneiden vuosien keramiikasta ja lasiesineistä. Ennen oksettavan vihreitä samettisohvia inhottiin ja hylättiin tien vierustoille, nyt niistä ollaan valmiita maksamaan huimia summia.

Oliivinvihreä sopii maljakoihin ja pieniin esineisiin. Rohkein maalaa sävyllä kokonaisen seinän tai astiakaapin. Kokosimme alle inspiraatiokuvia sisustuksesta ja keittiöstä, jossa on oliivinvihreää.