Suomen DJ- ja musiikkihistoriasta julkaistiin Aina viihteen puolella -historiikki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen kevyen musiikin merkitys on ollut aina suuri, mutta siihen liittyviä historiikkeja ja muita teoksia ei ole viime vuosina juuri julkaistu. Nyt asiaan on tullut muutos, kun Discopress on julkaissut Pentti Teräväisen toimittaman kirjan Aina viihteen puolella.

Aina viihteen puolella, Discopress

Peräti 320-sivuinen teos seuraa suomalaisen kevyen musiikin historiaa, tapahtumia ja henkilöitä yli neljän vuosikymmenen ajan tarinoiden, kuvien ja tilastojen valossa. Näitä seurataan alalla pitkään vaikuttaneen Discopress-yrityksen kautta. Pentti ja Aija Teräväisen yhtiö on vuosikymmenten mittaan toimittanut ja tuottanut tuhansia lehti- ja radiojuttuja sekä hittilistoja musiikin eri osa-alueilta.

Iskelmä- ja popmusiikin artistien lisäksi kirjassa on laaja historiikki suomalaisesta DJ-kulttuurista ja sen alkuvuosien tekijöistä. Kirjan sivuilta löytyy lukematon määrä tarinoita viihdemaailman kulissien takaa, ja monissa niistä on mukana myös kuvia. Kirjan voi tilata verkkokaupasta.