Rattijuopot törttöilivät Hämeenlinnassa – kiinni saman auton ratista puolen tunnin sisällä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisilaitoksen poliisipartio pysäytti epävarmasti ajaneen henkilöauton Hämeenlinnassa Lahdensivuntiellä keskiviikkona 6. huhtikuuta aamuyöllä kahden aikaan. Auton kuljettajana toimi 56-vuotias mies, jonka ajo-oikeus oli vanhentunut ja tämä puhalsi seulonta-alkometriin lukemat 1,13 mg/l. Tämä vastaa noin 2,5 promillen känniä.

Kuljettaja puhalsi myöhemmin tarkkuusalkometriin 0.83 mg/l. Tästä noin puolen tunnin kuluttua toinen poliisipartio havaitsi saman auton Virvelintiellä Hämeenlinnassa. Autoa ajoi aikaisemmin kyydissä ollut 43-vuotias nainen.

Nainen oli poliisien mukaan silminnähden päihtynyt ja puhalsi seulonta-alkometriin miestäkin suuremman lukeman 1.22 mg/l, mikä on promilleissa 2,6. Naisen tarkkuusalkometritulos oli 1.15 mg/l. Molempia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja miestä lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.