Hotelli Torni avasi jälleen ovensa – yli kaksi vuotta kestänyt peruskorjaus valmistui

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin keskustan historiallisiin maamerkkeihin lukeutuva Hotelli Torni on avattiin jälleen 12. huhtikuuta. Vuonna 1931 valmistuneelle, 13-kerroksiselle rakennukselle suoritettiin yli kaksi vuotta kestänyt peruskorjaus.

Peruskorjauksen yhteydessä kaikki hotellin 154 huonetta, ravintolat ja aulatilat uudistettiin täysin. Yrjönkadun ja Kalevankadun kulmaan avautuu sisustukseltaan art deco -tyylinenviinibaari ja moderni brasserie OR, jonka raw barissa voi nauttia muun muassa ostereita. Hotellin keskeltä kupolinalta löytyy puolestaan alkuperäiselle paikalleen palaava American Bar.

Ovensa avaavat myös kaksikerroksiseksi laajentunut Ateljee Bar Torni ja Suomen ensimmäinen irkkubaari O’Malleys. Uudistetussa Solo Skos Hotel Tornissa on myös mittava taidekokoelma. Esillä on muun muassa pienosversio Björn Weckströmin Viheltävästä helsinkiläisestä, Kaarlo Haltian Aino-patsas ja SOK:n taidekokoelmista kerätyt teokset 100 vuoden ajalta.

Tornin uusia hotellihuoneita kuvaillaan tunnelmaltaan seesteiseksi ja boheemin ylellisiksi. Torniosan näköalahuoneista avautuvat näkymät Helsingin yli, ja Jugend-puolella voi ihastella esimerkiksi entisöityjä kaakeliuunia sekä peiliovia. Yöpyminen perustason huoneessa maksaa 225 euroa, sviiteissä puolestaan 800-1 000 euroa.