Pääsiäisliikenne alkoi – poliisi valvoo meno- ja paluuliikennettä perinteiseen tapaan

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen teillä on käy jälleen kuhina ihhmisten matkatessa esimerkiksi kotiseuduille ja mökeille pääsiäislomiksi. Varsinainen pääsiäisliikenne alkoi kiirastorstaina 14. huhtikuuta.

Poliisi valvoo pääsiäisen meno- ja paluuliikennettä tuttuun tapaan 14.-18. huhtikuuta välisenä aikana. Valvonnan kohteena ovat erityisesti nopeudet pääteillä, joissa liikennevirrat kasvavat juhapyhien aikana.

– Valvonnassa kiinnitämme erityisesti huomiota ajonopeuksiin, turvaväleihin, tarkkaamattomuuteen ja muuhun liikenneturvallisuuteen vaikuttavaan liikennekäyttäytymiseen, komisario Asko Sartanen kertoo Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Siirtyminen kesänopeusrajoituksiin on alkanut, ja pääsiäisen aikaan ne ovat voimassa lähes koko maassa. Sartanen kuitenkin muistuttaa keväisen ajokelin voivan muuttua nopeastikin matkan aikana. Nopeus tulee aina suhteuttaa vallitseviin keliolosuhteisiin, ja renkaat tulisi edelleen valita säiden mukaan.