Stam1na-tähden kirjasta tehdään näytelmä – saa ensi-iltansa syksyllä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stam1na-yhtyeen laulaja-kitaristi Antti Hyyrysen esikoisromaani Viimeinen Atlantis julkaistiin vuonna 2020. Nyt dystooppisen romaanin pohjalta tehdään näytelmä.

Viimeinen Atlantis sijoittuu lähitulevaisuuden luhistuvaan maailmaan, jota kurittavat tuntematon virus, ilmastonmuutos, kulutuskulttuuri ja ihmisen itsekkyys. Romaaniin perustuva näytelmä saa ensi-iltansa Lappeenrannan kaupungiteatterissa marraskuussa 2022. Näytelmän ohjaa Tuomo Rämö.

Antti Hyyrynen on itse mukana näytelmän tuotantotiimissä ja osallistuu sen äänisuunnitteluun. Viimeinen Atlantis -romaanin pohjana oli Stam1nan vuonna 2010 julkaisema samanniminen levy. Hyyrysen romaani noiusi Like Kustannuksen vuoden 2020 myydyimmäksi kaunokirjaksi.