Professorin teoriasta nettihitti: ”Loch Nessin hirviö on valaan sukuelin”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skotlannin Loch Ness -järvessä väitetään elävän Nessieksi kutsuttu tunnistamaton otus. Eri teorioiden mukaan kyseessä on muun muassa dinosaurusten sukulainen, suurikokoinen ankerias, monni tai pelkkä väärinkäsitysten ja huijausten siivittämä legenda.

Nyt Iso-Britannian Derbyn yliopiston molekyyliekologian professori Michael Sweet on tarjonnut oman teoriansa Loch Nessin hirviöstä ja muista vesihirviöihin liittyvistä tarinoista. Hän epäilee väitettyjen hirviöiden olevan useissa tapauksissa todellisuudessa valaan peniksiä.

– Vanhoina aikoina tutkimusmatkailijat piirsivät, mitä he näkivät. Monet tarinat merihirviöistä, kuten merestä nousevista lonkeroista ja muukalaismaisista ulokkeista syntyivät tällä tavoin, ruokkien uskoa pinnan alla vaanivista kauheuksista. Todellisuudessa kyse oli vain valaiden peniksistä, Sweet twiittasi.

Tutkijan mukaan valaat parittelevat laumoissa. Yhden uroksen paritellessa toinen uros saattaa odottaa vuoroaan uiden ympäriinsä sukuelin pinnan yläpuolella. Sweet havainnoitsi teoriaansa kuvilla vedestä nousseista valaiden lonkeroimaisista peniksistä.