Presidentin yksityiskoneella vuokrataan Meksikossa – vaikka bilekäyttöön

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikossa avautuu mahdollisuus vuokrata maan entisen presidentin lentokone juhlakäyttöön. Noin 180 miljoonan euron arvoista Boeing 787 konetta tullaan vuokraamaan esimerkiksi häitä ja syntymäpäiväjuhlia varten.

Meksikon nykyinen presidentti Andrés Manuel López Obrador ei halua käyttää luksuskonetta, jota hän kuvailee liian ylelliseksi. Maan hallitus ei kuitenkaan ole onnistunut myymään yksityiskonetta. Niinpä Obrador on ilmoittanut luovuttavansa koneen Mexicon Felipe Angeles -lentoasemaa operoivalle yritykselle vuokrattavaksi.

NBC-uutissivuston mukaan Boeing 787 -konetta käytti Meksikon edellinen presidentti, Enrique Peña Nieto. Täydellä presidenttisviitillä varustettuun koneeseen mahtuu kerralla 80 ihmistä. Lentokoneen myyminen eteenpäin osoittautui haastavaksi, sillä sen muokkaaminen uudelleen tavalliseksi matkustajakoneeksi tulisi erittäin kalliiksi.