Pakettiautonainen ajeli huumepäissään – poliisi narautti Orimattilassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisin julkaisemien tilastojen mukaan rattijuopumusten määrä väheni viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Hämeen poliisi tiedottaa lähes päivittäin sen alueella tapahtuneista rattijuopumuksista. Viimeisin tapahtui Orimattilassa keskellä päivää.

– Poliisipartio pysäytti tiistaina puolenpäivän aikaan Orimattilan keskustassa pakettiauton, jonka kuljettajaksi osoittautui noin 50-vuotias ajokiellossa oleva nainen. Nainen puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen, poliisista kerrotaan.

Naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisin haaviin jäi viime vuonna 17.490 päihteiden vaikutuksen alaista kuljettajaa. Pitkään jatkunut huumerattijuopumusten suhteellinen kasvu pysähtyi ja alkoholirattijuopumusten prosenttiosuus kaikista rattijuopumusrikoksista kääntyi kasvuun.