Suomen pelimuseo täytti 5 vuotta – juhlanäyttely avoinna

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereelle avattiin vuonna 2017 Suomen ensimmäinen pysyvä peleihin keskittyvä museo. Tammikuun lopussa juhlistetaan Vapriikin tiloissa sijaitsevan Suomen pelimuseon viisivuotissyntymäpäivää.

Koronatilanteesta johtuen Suomen pelimuseon juhlapäivää ei voida juhlistaa paikan päällä. Sen sijaan syntymäpäiväjuhlat järjestetään virtuaalisesti Twitch-palvelussa. Striimattavilla synttäreillä paneudutaan tänä vuonna pelitoimittajan työhön ja sen muutoksiin 80-luvulta tähän päivään.

Suomen pelimuseon synttäreillä ovat mukana Suomalaisen pelijournalismin mikrokivikausi -näyttelyn tekemisessä mukana olleet pelitoimittajat Niko Nirvi, Tuija Lindén, Jukka O. Kauppinen ja Kaj ”Kaitsu” Laaksonen sekä Petri Teittinen ja Pelit-lehden päätoimittaja Johanna Puustinen.

Museon virallista syntymäpäivää juhlistettiin jo tammikuussa, mutta juhlanäyttely on esillä Pelimuseon studiossa vielä huhtikuun ajan. Vielä on siis lähes pari viikkoa aikaa käydä tutustumassa näyttelyyn.