Mauri Kunnaksen elämäntyötä esitellään näyttelyssä – tulossa Espoon Tapiolaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mauri Kunnas tunnetaan muun muassa rakastetuista lastenkirjoistaan, taiteestaan ja sarjakuvistaan. Ensi syksynä kirjailija-taiteilijan elämäntyöhön päästään tutustumaan näyttelykokonaisuuden muodossa Espoon Tapiolassa.

Näyttelykeskus WeeGeelle avattavassa näyttelyssä yleisö pääsee astumaan Mauri Kunnaksen kirjojen tunnelmiin ja tutustumaan tarkemmin taiteilijaan sekä hänen työskentelymetodiinsa. Esillä on muun muassa ennennäkemättömiä teoksia. Tiedotteen mukaan elämyksiä, kokemuksia ja virikkeellisiä kohtaamisia on tarjolla kaikenikäisille.

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin taiteilijoihin lukeutuvan Kunnaksen teoksia on käännetty yli 40 kielellä, ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta. Kunnas on palkittu esimerkiksi Pro Finlandia -mitalilla, ja vuonna 2013 hän sai Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon.