Sallan retkeilyalueelle uusia näköalatasanteita – viime vuonna 70 000 kävijää

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronakriisi lisäsi merkittävästi suomalaisten luontomatkailua. Sallatunturin alueella on vaellusreittejä, maastopyöräilyreittejä sekä talvireittejä. Sallassa kunnostettiin viime vuonna retkeilijöitä palvelevia rakenteita. Kunnostusten lisäksi alueelle rakennettiin uudet näköalatasanteet Pirttivaaraan.

Nyt maisemia on mahdollisuus ihailla Pirttivaaran kahdelta uudelta näköalatasanteelta, jotka sijaitsevat reitin varrella. Näköalatasanteilta avautuu upeat maisemat kohti Venäjää ja vanhoja Sallatuntureita. Alueella olevat reitit ovat parin kilometrin pituisista patikointitaipaleista aina 75 kilometrin samoilureitteihin.

Sallan alueen käyntimäärät ovat kasvaneet useiden vuosien aikana. Sallan luonnonsuojelualueella ja lähialueilla vieraili vuonna 2019 yhteensä 89.780 henkeä. Vuonna 2020, koronan vaikuttaessa, vierailijoita oli 60.854. Vuoden 2021 lokakuun loppuun mennessä käyntimäärä oli peräti 66.974 henkeä. Ensi syksynä selviää syntyykö tänä vuonna jälleen uusi ennätys.