Cynthia Plaster Caster on kuollut – tunnettiin tähtien sukuelinten kipsivaloksista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiteilija ja maailmankuulu bändäri Cynthia ”Plaster Caster” Albritton on kuollut 74-vuotiaana. Albritton tuli erityisesti kuuluisaksi rocktähtien ja muiden kuuluisuuksien sukuelimistä ja rinnoista tekemistään kipsivaloksista.

Tiedon Cynthia Albrittonin kuolemasta vahvisti hänen edustajansa Variety-lehdelle. Taiteilijan kerrotaan menehtyneen pitkäaikaiseen sairauteen. Albritton aloitti kipsivalosten tekemisen vuonna 1968 ja nousi julkisuuteen erityisesti muusikko Frank Zappan innostuttua konseptista, jota hän piti samaan aikaan humoristisena ja luovana.

Albritton ikuisti kipsivaloksiksi muun muassa Jimi Hendrixin, MC5-yhtyeen Wayne Kramerin ja Dead Kennedysin Jello Biafran sukuelimet. Penisvalosten lisäksi Albritton loi kipsivaloksia myös naismuusikkojen rinnoista. Hän loi kipsiversiot muun muassa Stereolab-yhtyeen Laetitia Sadierin, Yeah Yeah Yeahsin Karen O:n ja Peachesin rinnat. Muun muassa Kissin Plaster Caster -kappaleen inspiraationa olleen taiteilijan töitä esiteltiin ensi kerran näyttelyssä New Yorkissa vuonna 2000.