Helsinki-Vantaan lentoasemalla järjestetään suuronnettomuusharjoitus – mukana satoja ihmisiä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasemalla harjoitellaan keskiviikkona 27. huhtikuuta ilmaliikenneonnettomuuden varalle. Lentoasemalla ja sen ympäristössä järjestetään mittava suuronnettomuusharjoitus. Tarkoitus on varmistaa viranomaisten ja muiden toimijoiden yhteistyö sekä toiminnan sujuvuus mahdollisen tosipaikan tullen.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan harjoitus järjestetään kello 9-16 välisenä aikana. Siihen osallistuu noin 15 organisaatiota ja 450 ihmistä. Mukana ovat pelastuslaitoksen lisäksi muun muassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, poliisi, rajavartiolaitos ja hätäkeskuslaitos.

Harjoituksen aikana lentoaseman ympäristössä kulkee tavanomaista enemmän hälytysajoneuvoja. Alueella saattaa näkyä myös vaaratonta savua. Matkustajaliikenteelle suuronnettomuusharjoituksista ei kuitenkaan koidu häiriöitä.