MTV: Suomalaishotellit tietomurron kohteena – yli 15 000 asiakkaan tiedot vuotivat

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ainakin kaksi suomalaista hotellia on joutunut tietomurron kohteeksi. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen MTV Uutisten mukaan yhteensä 15 947 hotelliasiakkaan henkilötiedot ovat vuotaneet.

Tietomurron kohteina ovat olleet ainakin Nordci Hotels & Resorts -ketjun Kämp ja F6 -hotellit. Hotelliketjun viestinnän neuvonantaja Jonathan Blomin mukaan tietomurto tapahtui 10.-14. helmikuuta välisenä aikana. Henkilötiedot ovat vuotaneet vuodelta 2019 alkaen, mutta kaikkia ajanjakson asiakkaita vuoto ei koske.

Hotelliketju ottaa yhteyttä sähköpostitse niihin asiakkaisiin, joita tietovuoto koskee. MTV:n mukaan viesteissä kerrotaan asiakkaiden nimien, puhelinnumeroiden, osoitteiden, sähköpostien ja yöpymispäivämäärien kerrotaan vuotaneen tietomurron seurauksena.

Blomin mukaan häiriö on korjattu, ja varausten tekeminen verkkosivuilla on turvallista. Tapauksesta on tehty ilmoitus Suomen tietosuojavaltuutetulle ja Suomen poliisille.