Mansikkapyree- rekassa kymmenien miljoonien metamfetamiinit

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiellettyjä aineita ja esineitä pyritään usein salakuljettamaan rajojen yli viattomiksi ruoka-aineiksi naamioituina. Taannoin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla pysäytettiin rekka, jonka kyydissä oli muutakin kuin mansikkapyreetä.

Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen työntekijä näki Texasin Laredossa mansikkapyreetä kuljettaneen yhdistelmäajoneuvon, ja määräsi tämän tarkastettavaksi. Ajoneuvon lastista löydettiin yhteensä noin 800 kilon edestä metamfetamiinia.

Salakuljetettu metamfetamiini oli säilötty yhteensä 158 vaaleanpunaiseen pussiin. Saalista esiteltiin Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen sosiaalisessa mediassa jakamassa kuvassa. Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan metamfetamiinin arvo katukaupassa olisi ollut noin 35,2 miljoonaa dollaria, eli 33,2 miljoonaa euroa.