Iäkäs mies nuorille korkojen noususta: ”Lopettakaa vinkuminen, bailaaminen ja matkustaminen”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eräs iäkäs aussilainen mies tuohtui nuorten talouteen liittyvästä valittamisesta. Miehen mukaan nuorten aikuisten elämä ja tilanne on jo sellaisenaan aika hyvä, joten heidän olisi sopeuduttava helpommin erilaisiin muutoksiin. Hän käskee nuoria lopettamaan turhasta vinkumisen.

Australian Perthissä asuva 85-vuotias Ron de Gruchy sanoo ääneen sen, mitä moni muu hänen ikäluokkaansa kuuluva pohdiskelee. Hänen mukaansa nuoremman sukupolven on ”sopeuduttava” nouseviin korkoihin valituksen sijaan. Hän kertoi The West Australianille, että aikanaan korkeat korot rasittivat taloutta, mutta ihmisten oli vain sopeuduttava.

– Silloin ihmiset eivät valittaneet – he vain sopeutuivat. Korkeammat korot eivät ole maailmanloppu, mutta mielestäni nuoret ovat saaneet jo paljon asioita, Gruchy tokaisi.

Mies paljasti maksaneensa asuntolainansa elämällä säästävää elämää. Tämä ei tarkoittanut matkustelua tai juhlimista. Suomessa on arvioitu, että korkotaso tulee nousemaan seuraavien vuosien aikana 1,5–2 prosentin tuntumaan. Tähän on hyvä varautua jo nyt, sillä muutos näkyy viiveellä.