Skandaali Euroviisuissa: Kilpailija uhataan diskata lipun häpäisemisen vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Makedoniaa edustava poptähti Andrea on vaarassa saada lähtöpassit Euroviisuista. Laulajaa syytetään maansa lipun häpäisemisestä laulukilpailun avajaisseremoniassa.

Andrea saapui Euroviisujen avajaistilaisuuden siniselle matolle Pohjois-Makedonian lippu kädessään. Saapuessaan kameroiden eteen hän viskasi lipun pois. Pohjois-Makedonian yleisradio pitää elettä lipun häpäisemisenä ja vaatii hänen diskaamista kilpailusta.

Andrea on sittemmin pyytänyt tekoaan julkisesti anteeksi. Tähden mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut käyttäytyä epäkunnioittavasti Pohjois-Makedonian lippua kohtaan. Hän kertoi viisudelegaationsa olleen tapahtumahetkellä liian kaukana ottaakseen vastaan liput nopeasti.

Laulaja, koko nimeltään Andrea Koevska, edustaa Pohjois-Makedoniaa Euroviisuissa Circle-kappaleella. Hänen on määrä esittää kappale tostaina 12. toukokuuta järjestettävässä toisessa semifinaalissa.