Legendaarisen musiikkisoittimen loppu? Apple lopettaa iPod Touchin valmistuksen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen iPodit olivat aikoinaan maailman suosituimpia kannettavia musiikkisoittimia. Älypuhelinten syrjäyttämät iPodi vaikuttavat kuitenkin jäävän nyt lopullisesti historiaan.

Apple on ilmoittanut lopettavansa iPod Touch -soittimien valmistuksen. Nykyinen 7. sukupolven laite jää siis viimeiseksi iPodiksi. iPod Touchien myynti kuitenkin jatkuu Applen mukaan niin kauan kuin varastoa riittää.

Ensimmäinen iPod tuotiin markkinoille vuonna 2001. Musiikkisoittimen ensimmäistä mallia esitteli juhlallisessa lanseeraustilaisuudessa Applen silloinen johtaja Steve Jobs. iPodin myötä taskuun mainostettiin mahtuvan 1 000 musiikkikappaletta, mikä oli tuolloin käänteentekevää.

Teknologia-analyytikko Ben Wood kertoo BBC:lle olleen vääjäämätöntä, että Applen iPhone-älypuhelin syrjäyttäisi lopulta iPodin. iPod Touchin suunnitteli sama Applen tiimi, joka loi myöhemmin myös iPhonen.