Nyt on hämähäkillä kokoa – puunrunko jää alle piiloon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Malesialainen tarantella tunnetaan myös nimellä maatiikeri, eikä ihme. Kyseessä on suurikokoinen hämähäkki, jonka jalkojen väli voi olla yli 20 senttimetriä. Nyt yhdestä hämähäkkinaaraasta on julkaistu kuva Twitteriin. Se kiipeilee puussa poikastensa kanssa.

Ihmiset ovat kauhistuneita kuvan takia, koska hämähäkki näyttää valtavalta puunrunkoa vasten kuvattuna. Laji asuu mielellään monsuunimetsässä ontoissa puissa, ja sitä tavataan etenkin puiden latvoissa, metrejä maanpinnan yläpuolella. Kuvan perusteella naaraalla on samanaikaisesti useita kymmeniä poikasia.

Hämähäkin latinankielinen nimi on Omothymus schioedtei. Twitteriin julkaistu kuva on levinnyt viraalina myös muissa yhteisöpalveluissa, eikä otoksen ottamisen tarkkaa ajankohtaa ole tiedossa. Ihmiset ovat kuitenkin kauhistelleet näkyä.