Erikoinen rikossarja Kiteellä – ulos ajanut varasti auton ja ajoi senkin ojaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Itä-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koski Kiteen Kesälahdella tapahtunutta erikoista ja useita käänteitä saanutta rikosten sarjaa. Tekojen rikosnimikkeinä olivat muun muassa ryöstö, törkeä kotirauhan rikkominen ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus.

Tapahtumaketju sai alkunsa teosta epäillyn miehen ajettua luvallisesti käytössään olleen auton ulos tieltä Totkuniemessä. Hän tunkeutui tämän jälkeen omakotitaloon ja nappasi auton avaimet asukkaiden nukkuessa. Hän varasti talon autotallista auton ja ajoi takaisin Totkuniemeen, päätyen ajamaan uudelleen ojaan.

Epäilty ei luovuttanut, vaan tunkeutui toisenkin omakotitalon sisään rikkomalla ikkunan. Hän vaati auton avaimet asukkailta ja käytti niitä anastaakseen auton talon pihalta. Poliisi paikansi myöhemmin anastetun auton ja otti kiinni sen sisällä nukkuneen noin 50-vuotiaan joensuulaismiehen. Epäilty oli pidätettynä esitutykinnan aikana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.