Ostitko tällaisen pyöräilykypärän? Lopeta käyttö heti – ei kestä iskuja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pyöräilykypärän tarkoituksena on luonnollisesti suojata päätä iskuilta onnettomuustilanteissa. Nyt Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on varoittanut myynnissä olleista kypäristä, jotka eivät välttämättä toteuta tehtäväänsä tosipaikan tullen.

Osassa Rawlink-merkkisiä pyöräilykypäriä on paljastunut vakavia puutteita. Tukesin mukaan kypärän materiaali halkesi testeissä, eikä se näin ollen suojaa käyttäjää tarpeen vaatiessa. Varoitus koskee Rawling-pyöräilykypäriä tuotenumeroilla 44740, 44741, 44742, 44743 ja 44611.

Tukes kehottaa lopettamaan tuotteiden käytön heti. Maahantuoja Schou Company puolestaan kehottaa palauttamaan tuotteen sen ostopaikkaan. Takaisinvetoa koskevia kypäriä myös neuvotaan säilyttämään poissa lasten ja nuorten ulottumattomissa.