Insinööriopiskelijat kehittelivät syötävän teipin – uusi tapa syödä burritoja

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Burritojen ja muiden rullan muodossa syötävien ruokien valmistaminen ja nauttiminen tuottaa monille ongelmia. Rulla saattaa aueta, minkä seurauksena täytteet päätyvät vatsan sijaan syliin.

Yhdysvaltojen Baltimoressa toimivan John Hopkinsin yliopiston insinööriopiskelijat ovat kehitelleet ratkaisun ruokaongelmaan. Tyler Guarino, Marie Eric, Rachel Nie ja Erin Walsh kehittelivät syötävän teipin, jonka tarkoituksena on pitää rullattavat ruoat paremmin kasassa.

Insinööriopiskelijoiden mukaan he kokeilivat lukuisia eri raaka-aineita ennen lopulliseen reseptiin päätymistä. Tiimin mukaan Tastee Tape -niminen teippi on turvallinen syötäväksi ja tarpeeksi kestävä pitämään paksuimmankin burriton kasassa. Opiskelijat eivät ole paljastaneet salaista reseptiään julkisuuteen, sillä he aikovat hakea keksinnölleen patenttia.