Viikko alkaa lämpimissä merkeissä – 20 asteen raja paukkuu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säässä näkyy vihdoin kesäisiä merkkejä toukokuun viimeisen täyden viikon aikana. Viikko alkaa lämpimissä merkeissä, ja osassa maassa lämpötilat kohoavat yli 20 asteen.

Sää on Forecan mukaan maanantaina 23. toukokuuta laajalti aurinkoinen ja heikkotuulinen, ja lämpötila nousee monin paikoin 15-20 asteeseen. Rannikon tuntumassa jäädään paikoin alle 15 asteeseen, ja Pohjois-Karjalasta Lappiin ylävällä alueella 9-15 astetta. Yksittäisiä sadekuuroja saatetaan nähdä pohjoisessa.

Tiistaille luvataan vielä hieman lämpimämpää. 15-20 asteen lämpötila leviää lähes koko maahan itärajan tuntumaa ja Lapin luoteisosaaa lukuunottamatta. Etelä-Suomen sisämaassa ja Pohjanmaalla voidaan päästä paikoitellen 20-22 asteeseen.

Keskiviikkona pilvisyys lisääntyy Suomen etelä- ja länsiosassa, minkä vuoksi sadekuurotkin ovat mahdollisia. Torstaista alkaen matalapaine vaikuttaa Suomen säähän pilvisyyden ja ajoittaisten vesisateiden muodossa. Lämpötila vaihtelee noin 10 asteesta aina 20 asteeseen.