Nainen kihlautui kattokruunun kanssa – ei välitä muiden mielipiteistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet Leedsistä kotoisin olevasta Amanda Libertysta viimeksi viisi vuotta sitten. Hän on nainen, jota on pidetty ennen outona, koska hän on muodostanut parisuhteita esineiden kanssa. Nainen on muun muassa kihlautunut Lumiere-nimisen kattokruunun kanssa. Ihmisten ymmärrys rakkautta kohtaan on laajentunut viime vuosina perinteisistä asetelmista avarakatseisemmaksi.

Amanda Libertyllä on aina ollut erityinen yhteys esineisiin. Hän tajusi vasta myöhemmällä teini-iällä tuntevansa seksuaalista vetovoimaa esineitä kohtaan. Hän on saanut runsaasti tuomitsevia asenteita osakseen ihmisiltä, jotka eivät ymmärrä tai hyväksy erilaista tapaa rakastaa. Amanda on päättänyt, että sen sijaan, että hän odottaisi muiden hyväksyvän hänet, on hän hyväksynyt itse itsensä. Siten hän on ollut huomattavasti onnellisempi.

– Yleisesti ottaen uskon, että maailmassa on edelleen paljon väärinkäsityksiä. Luulen, että ihmiset ovat nykyään avoimempia erilaisuudelle ja ainutlaatuisuudelle. Uskon ilmapiirin olevan hyväksyvämpi kuin koskaan aiemmin, mutta työtä on edelleenkin. Ymmärrän, että kaikki eivät ymmärrä, Amanda kertoo.