Billie Eilish avoimena Touretten syndroomasta: ”Erittäin uuvuttavaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä Billie Eilish on puhunut avoimesti elämästään Touretten oireyhtymän kanssa. Tic-liikkeitä, eli äkillisiä nopeita liikkeitä ja ääniä aiheuttava neurologinen oireyhtymä diagnosoitiin tähdellä 11-vuotiaana.

Eilishin mukaan Tourette ilmenee hänellä esimerkiksi korvien heiluttamisena, kulmakarvojen kohottamisena, leuan naksutteluna ja käsien taivutteluna. Tähden mukaan oireet eivät yleensä ilmene hänellä esiintymisten aikana, ja osa tic-oireista on hävinnyt kokonaan iän myötä. Osa jatkuu säännöllisesti.

– Nämä ovat asioita, joita et huomaisi keskustellessasi kanssani. Mutta minulle se on erittäin uuvuttavaa, Eilish paljasti David Lettermanin My Next Guest Needs No Introduction -ohjelmassa.

– Tyypillisin tapa jolla ihmiset reagoivat oireisiin on nauraminen. He luulevat, että yritäin olla hauska. Se loukkaa minua aina suuresti, tähti avautui.

20-vuotias tähti kertoi puhuvansa asiasta mielellään avoimesti ja olevansa erittäin hämmentynyt oireyhtymästä. Eilishin mukaan myös useilla muilla artisteilla on Touretten oireyhtymä fanien tietämättä. Hän ei kuitenkaan halunnut paljastaa, keitä he ovat.