Kissanpentu saavuttaa murrosiän ennen kuin täyttää vuoden – tässä lemmikin kehitysvaiheet

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vastasyntynyt kissanpentu nukkuu paljon. Tämä on sopeutumisen aikaa, kun kissanpentu alkaa tutustua maailmaan. Samalla kun ternimaidon kautta saatujen vasta-aineiden määrä vähitellen vähenee, kissan omat vasta-ainetasot pysyvät alhaisina.

Kolmen viikon ikäisenä kissanpentu pikkuhiljaa itsenäistyy, se alkaa myös tutkia ympäristöään enemmän. On tärkeää muistaa, että vaikka kissanpentu ei enää mahdukaan kämmenellesi, sen ruoansulatusjärjestelmä on silti hauras. Tämä tarkoittaa, että se tarvitsee kehitysvaiheeseensa sopivaa, helposti sulavaa ruokaa, joka tukee kasvua ja kehitystä luomatta epätasapainoa ruoansulatuskanavassa.

Neljän kuukauden iässä kissanpentu on viimeisessä kasvuvaiheessaan aina yksivuotiaaksi asti. Jos kissanpentu on steriloitu tai kastroitu, se tarvitsee usein ruokaa, jonka energiapitoisuus on pienempi. Rodusta riippuen kissanpentu saavuttaa aikuisuuden 12–15 kuukauden iässä. Eläinlääkäri voi neuvoa tarkemmin, milloin kissanpentusi on tässä vaiheessa ja mitkä ovat sille sopivimmat ruokintavaihtoehdot, Royal Canin -lemmikinruokayhtiö muistuttaa.