Suomalaisyritys palkitsi Greta Thunbergin – ohjasi palkintorahat saamelaisnuorten ilmastotyöhän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen logistiikka-alan perheyritys Niemi Palvelut on antanut Maailmanmuuttajat-palkinnon Greta Thunbergille. Maailmankuulu ruotsalainen ilmastoaktivisti ohjasi 30 000 euron arvoisen palkintosumman Suomen Saamelaisnuoret ry:lle.

Palkinnon saaminen paljastettiin lauantaina Inarissa järjestetyssä Suomen Saamelaisnuoret ry:n 30-vuotisjuhlassa. Thunberg ei itse ollut mukana tilaisuudessa paikan päällä, mutta hän lähetti tervehdyksen videon muodossa.

– Alkuperäiskansat kaikkialla maailmassa kohtaavat ilmastokriisin eturintamassa, ja he johtavat taistelua ilmastonmuutosta vastaan. Siksi sijoittaminen heihin ja heidän tietämykseensä on ilmaston suojelemista, Thunberg kertoi.

– Haluan korostaa, miten tärkeää on, että saamelaiset tunnustetaan ja konkreettisesti pääsevät yhä enemmän ilmastokeskustelun täysivaltaisiksi osallistujiksi. Siinä tämä arvokas palkinto on erittäin tärkeä askel ja tuo asiallemme kipeästi kaivattua huomiota, kuvaili Suomen Saamelaisnuoret ry:n puheenjohtaja Petra Laiti.

Niemi Palvelut jakaa Maailmanmuuttajat-palkintoa 10 vuoden välein henkilöille, jotka ovat muuttaneet merkittävästi maailmaa. Palkinnon sai edellisen kerran presidentti Martti Ahtisaari rauhantyöstään vuonna 2011.