Poliisi: Maailmanmestaruutta juhlittiin pääosin rauhallisesti

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi on jääkiekon uusi maailmanmestari Leijonien kukistettua Kanadan sunnuntai-iltana Tampereen Nokia Arenalla. Kiekkokultaa juhlittiin ympäri Suomea, erityisesti Tampereella ja Helsingissä. Polisin mukaan juhliminen sujui pääosin rauhallisesti.

Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan juhlijoita oli Tampereen keskustassa tuhansia. Poliisin tehtävämäärissä kello 20-08 se näkyi normaalia maanantain vastaista yötä vilkkaampana. Eniten poliisia työllistivät liian päihtyneet henkilöt, jotka eivät kyenneet enää huolehtimaan itsestään. Helsingissä juhlinta keskittyi STT:n mukaan etenkin Havis Amandan patsaan läheisyyteen. Patsasta ympäröivä suoja-aita oli kaadettu juhlahumussa.

Poliisia työllistivät molemmissa kaupungeissa myös esimerkiksi liikennemerkkeihin kiipeilleet juhlijat. Juhlinta jatkuu maanantai-iltana Tampereen Hakametsän jäähallin pakkialueella järjestettävien jultajuhlien merkeissä. Poliisin mukaan tapahtumaan on varauduttu riittävin resurssein.

Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara
Leijonien Jääkiekon MM 2022 mestaruuden voitonjuhlat, Kuva: Stara